Info High Care Zutphen

Begin 2017 werd de Intensive care afdeling op locatie Zutphen afgeschaald naar een zogenaamde High Care afdeling. Ook op een High Care afdeling kunnen patiënten die intensieve medische en verpleegkundige zorg nodig hebben gewoon worden behandeld. Dit zijn bijvoorbeeld patiënten na een grote operatie, patiënten die betrokken zijn geweest bij een ongeval of patiënten met ernstige infecties.

Bij deze ernstig zieke patiënten zijn de lichaamsfuncties die nodig zijn om in leven te blijven, bedreigd. Bijvoorbeeld de werking van het hart en de bloedsomloop, de longen, de nieren, de lever en andere organen. De High Care is erop gericht om deze lichaamsfuncties te bewaken, te ondersteunen of (tijdelijk) over te nemen. Op deze afdeling liggen patiënten die intensieve zorg nodig hebben, maar niet langer dan 12 uur beademd hoeven worden. Patiënten die langer beademing nodig hebben, worden overgeplaatst naar de Intensive Care van locatie Apeldoorn.

IC-verpleegkundigen houden op de High Care afdeling alle patiënten voortdurend en nauwlettend in de gaten. Ze letten onder meer op de hartslag, de bloeddruk en de ademhaling. De coördinatie van de behandeling geschiedt door een team medisch specialisten die specifiek het beleid voor de High Care patienten bepalen. Iedere opname op de High Care afdeling wordt afgestemd met de dienstdoende intensivist van locatie Apeldoorn.

Bij de behandeling van iedere High Care patiënt is een team van artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten betrokken. Er wordt hard gewerkt om in 2018 de High Care in Zutphen om te vormen tot een Intensive care afdeling die voldoet aan alle landelijke kwaliteits-eisen.

 

Contact

Intensive Care Apeldoorn

De afdeling intensive care bevindt zich op de 2e etage; route nummer 83.

Telefoonnummers:
Receptie: 055 5818451
Oostkant: 055 5818450
Westkant:  055 5818452

Afdelingshoofd:
Dhr. A.J. Katerberg
e-mail: aj.katerberg@gelre.nl


High Care Zutphen

De afdeling intensive care bevindt zich op de 2e etage; route nummer 137.

Telefoonnummers:
Receptie: 0575 592382

Afdelingshoofd:
Dhr. R. Tuitert