Info Intensive Care Zutphen

Begin 2017 werd de Intensive care afdeling op locatie Zutphen afgeschaald naar een zogenaamde High Care afdeling. Vanaf 1 september 2018 is de Intensive Care in Zutphen weer heropend en vormt nu een integraal onderdeel van de Gelre brede IC-Gelre vakgroep. Op de locatie in Zutphen werkt hetzelfde team als op de intensive care van locatie Apeldoorn. Dagelijks vindt een multidisciplinair overleg plaats tussen artsen en verpleegkundigen van beide IC locaties om de patienten te bespreken en de behandeling optimaal af te stemmen.

Op de Intensive Care afdeling in Zutphen zijn normaliter 2-3 IC bedden operationeel, maar in tijden met een piek aan COVID-19 kunnen er 6-8 bedden geopend worden om in de zorgvraag van locatie Zutphen te voldoen. Op de IC afdeling worden patiënten die intensieve medische en verpleegkundige zorg nodig hebben  worden behandeld. Dit zijn bijvoorbeeld patiënten na een grote operatie, patiënten die betrokken zijn geweest bij een ongeval of patiënten met ernstige infecties.

Bij deze ernstig zieke patiënten zijn de lichaamsfuncties die nodig zijn om in leven te blijven, bedreigd. Bijvoorbeeld de werking van het hart en de bloedsomloop, de longen, de nieren, de lever en andere organen. De Intensive Care is erop gericht om deze lichaamsfuncties te bewaken, te ondersteunen of (tijdelijk) over te nemen. Patiënten die langdurige beademing nodig hebben, worden soms overgeplaatst naar de Intensive Care van locatie Apeldoorn.

IC-verpleegkundigen houden op de Intensive Care afdeling alle patiënten voortdurend en nauwlettend in de gaten. Ze letten onder meer op de hartslag, de bloeddruk en de ademhaling. De coördinatie van de behandeling geschiedt door een team medisch specialisten die specifiek het beleid voor de Intensive Care patienten bepalen.

 

Contact

Intensive Care Apeldoorn

De afdeling intensive care bevindt zich op de 2e etage; route nummer 83.

Telefoonnummers:
Receptie: 055 5818451
Oostkant: 055 5818450
Westkant:  055 5818452

Afdelingshoofd:
Dhr. A.J. Katerberg
e-mail: aj.katerberg@gelre.nl


Intensive Care Zutphen

De afdeling intensive care bevindt zich op de 2e etage; route nummer 137.

Telefoonnummers:
Receptie: 0575 592382