Info IC Opleiding

Wat doet de IC verpleegkundige?

De IC verpleegkundigen controleren continu de patiënt. Ook controleren ze de instellingen van de apparaten. Ze houden heel nauwkeurig alle meetwaarden en veranderingen bij in een computerprogramma (PDMS) en moeten in staat zijn om zonodig zelf in te grijpen als er iets mis gaat. Ze gebruiken de monitoren om de patiënt veilig te bewaken.

De intensivisten en de andere ic-artsen geven in het computerprogramma aan wat voor beleid er gevoerd wordt bij een patiënt en de verpleegkundige werkt dit beleid, voor zover mogelijk, uit. Daarnaast verzorgt de verpleegkundige de patiënt en begeleidt de familie in deze kritieke situatie.

Hoe word je IC verpleegkundige?

Om IC verpleegkundige te worden moet je eerst verpleegkundige niveau vier of vijf zijn. Vervolgens moet je minimaal 1 jaar als gediplomeerd verpleegkundige gewerkt hebben op een verpleegafdeling. Als je aan deze eisen voldoet kun je solliciteren op de functie van IC verpleegkundige; kijk bij vacatures op deze website.

Wanneer je wordt aangenomen begin je zo snel mogelijk aan de opleiding. Deze opleiding duurt 1½ jaar. De opleiding wordt gegeven bij het UMCU te Utrecht. Tijdens de opleiding werk je op de IC en word je intensief begeleid door je collega’s. Daarnaast loop je stage op verschillende afdelingen, zoals bijvoorbeeld de Spoed Eisende Hulp, Cardio Care en Anesthesie. Aan het eind van de opleiding maak je een werkstuk en daarbij hoort dan ook een presentatie. Als dit alles is afgerond ben je gediplomeerd IC verpleegkundige.

Wil je meer informatie over de functie van IC-verpleegkundige?

Neem contact op met
Albert Jan Katerberg (afdelingshoofd) - e-mail: aj.katerberg@gelre.nl
of met één van de teamleiders
Sandra van Ieperen of Gerwink Konink  (055 5818451) - e-mail: teamleidersic@gelre.nl

Contact

Intensive Care Apeldoorn

De afdeling intensive care bevindt zich op de 2e etage; route nummer 83.

Telefoonnummers:
Receptie: 055 5818451
Oostkant: 055 5818450
Westkant:  055 5818452

Afdelingshoofd:
Dhr. A.J. Katerberg
e-mail: aj.katerberg@gelre.nl


Intensive Care Zutphen

De afdeling intensive care bevindt zich op de 2e etage; route nummer 137.

Telefoonnummers:
Receptie: 0575 592382